Gastles ‘Duits Werkt!’ voor leerlingen 2e en 3e klas

Op 5 maart 2021 krijgen leerlingen van het Marne college een online gastles aangeboden van de Duits-Nederlandse Handelskamer in Den Haag. In de week van ‘Duits Werkt!’ komen ondernemers online in de klas om leerlingen enthousiast te maken over het vak. Ze vertellen hoe het spreken van de taal helpt bij de samenwerking met de oosterburen en dat kennis van Duits later kan helpen in je carrière.

Gastspreker
De leerlingen krijgen een online gastles van Ody Randsdorp, General Manager van Fairwise, dé beursspecialist van de Benelux. Al meer dan 20 jaar vertegenwoordigt Fairwise onder andere de Messe Düsseldorf Group. Dit is een van de meest succesvolle beursorganisaties wereldwijd met een uitgebreid portfolio: van vrijetijdsbranche (zoals ‘s werelds grootste watersportbeurs ‘boot Düsseldorf’) REHACARE, voor mensen met een specifieke zorgbehoefte, medische en industriële beurzen tot aan beurzen in de retail en fashion.

Ody Randsdorp weet als geen ander hoe belangrijk de moderne vreemde talen zoals Engels, Frans en Duits, voor de Nederlandse economie zijn. Wie kan het belang van de vreemde talen beter uitleggen dan de ondernemer die er dagelijks mee te maken heeft? Een mooie kans om scholieren het belang van Duits te doen inzien en ze te motiveren om de taal te leren. Daarnaast kunnen bedrijven zich als toekomstige werkgever profileren.

‘Duits Werkt!’ is een gastles-programma van “Mach mit!”.

Neem contact met ons op