Mentor

Op het voortgezet onderwijs krijg je een mentor. Een mentor is je eerste aanspreekpunt op school. Nog voor de zomervakantie kom je al kennismaken met je mentor en je nieuwe klas. De mentor zorgt dat jij je thuis voel en leidt je rond door het gebouw. Na de zomervakantie begeleidt je mentor je door de eerste weken heen. Je krijgt ineens verschillende lessen in verschillende lokalen. De mentor vertelt je hoe je rooster werkt en welke boeken je de eerste dagen nodig hebt tijdens de lessen.

Mentorles

Natuurlijk heb je ook mentorles. Dat is een les die iedere week terugkomt. Je leert hier hoe je het best je huiswerk kunt maken, hoe je je agenda kunt gebruiken, wat een studiewijzer is en hoe je de systemen Magister en It’s learning kunt gebruiken.

Methode ‘Tumult’
Voor de mentorlessen maakt de mentor gebruik van de methode ‘Tumult’. In de eerste 9 weken van de brugklas hebben leerlingen daarvoor zelfs twee lesuren per week. Het doel is dat je je zo snel mogelijk thuis gaat voelen op het Marne college en dat je weet hoe je het leer- en maakwerk zo goed mogelijk kunt aanpakken.

Methode ‘Rots en Water’
Naast de reguliere mentorlessen krijg je ook drama lessen en wordt de methode ‘Rots en Water’ gebruikt om te leren voor je zelf op te komen en te leren samenwerken met anderen.

Grenzen verleggen

Je mentor is er ook om je uit te dagen nét dat stapje meer te zetten. Hij of zij leert jou goed kennen samen maken jullie er het beste van! Is er gedurende het jaar wat aan de hand, dan kun je ook bij je mentor terecht. Bijvoorbeeld als er iets in je thuissituatie aan de hand is, of je wordt gepest. Als het voorkomt dan weet je dat je mentor er voor je is! Samen praten jullie erover en kunnen zoeken jullie naar een goede oplossing.

Stabiele basis

Je mentor let eigenlijk gewoon goed op hoe het met je gaat op school. Gaat het goed? Dan krijg je een compliment en stimuleert je mentor je om door te gaan. Gaat het wat minder? Dan probeert de mentor hier samen met jou aan te werken. Bij je mentor kun je thuis zijn op school. Het is een stabiele basis, waar je altijd op terug kunt vallen.

Meer informatie over zorg en begeleiding bij Marne college?

Kijk op de Schoolwiki!

“Jouw mentor zorgt ervoor dat je je snel thuis voelt”

Neem contact met ons op