Extra hulp

Als het nodig is, biedt het Marne College maatwerk. De mentor is altijd het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders. De mentor kan leerlingen door gesprekken of het maken van duidelijk afspraken een heel eind op weghelpen. Is er meer aan de hand? Dan staan collega’s van zorg en begeleiding klaar om verder te helpen en ondersteunen.

Op het Marne College kun je terecht voor diverse trainingen, bijvoorbeeld een training op het gebied van sociale vaardigheden of de Rots & Water-training. Ook is er hulp bij faalangst en dyslexie. Lees hier ons dyslexieprotocol. Lees hier ons dyscalculieprotocol.

Alle leerlingen kunnen ook terecht bij de leerlingbegeleider voor gesprekken. De leerlingbegeleiding bestaat uit drie verschillende, maar deels in elkaar overlopende gebieden:

  • Sociaal-emotionele begeleiding
  • Studiebegeleiding
  • Keuzebegeleiding

De persoonlijke situatie van de leerling staat altijd centraal. Er is niet één manier waarop we omgaan met leerlingen die zorg nodig hebben; iedere situatie is weer anders.

Meer informatie over zorg en begeleiding is hier te vinden. Ook tijdens het Open huis staan diverse mensen klaar om vragen te beantwoorden. Toch nog vragen? Neem gerust contact op via 0515 548 222.

Meer informatie over zorg en begeleiding bij Marne college?Kijk op de Schoolwiki!

De zorgcoördinator vertelt:
‘Elke leerling kan bij mij aankloppen. Of je nou niet lekker in je vel zit, gepest wordt, of te maken hebt met scheidingsproblematiek. Dankzij de hulp die mijn collega’s en ik kunnen aanbieden, zie ik leerlingen opbloeien. Daar doe ik het voor!’

Neem contact met ons op