Vwo

Op het vwo van het Marne college word je voorbereid op het wetenschappelijk onderwijs (de universiteit). Het onderwijs is van hoge kwaliteit en daagt jou uit om je grenzen te verleggen. In een wereld waar afstand en tijd geen plaats spelen, is het belangrijk om te weten wie jij bent, wat je kunt en hoe je met jouw talent wilt bijdragen aan die wereld. Ontdek wat het vwo van het Marne college voor jou kan betekenen!

Leerlingen met een vwo-advies nemen direct plaats in een aparte vwo-klas. In de eerste jaren krijg je een brede algemene ontwikkeling aangeboden. In de bovenbouw kies je gericht voor een profiel dat bij jou past. Elk profiel bevat enkele verplichte profielvakken, één of twee profielkeuzevakken en een keuze examenvak. Zo kies jij zelf wat je mee wilt maken! De profielen waar je tussen kunt kiezen zijn:

  • Cultuur & Maatschappij
  • Economie & Maatschappij
  • Natuur & Gezondheid
  • Natuur & Techniek

Een vwo-opleiding duurt zes jaar. Met een vwo-diploma kun jij naar het hoger beroepsonderwijs (hbo) of het wetenschappelijk onderwijs (WO).

Naast de lessen

Jouw lessen worden interessant doordat je snapt wat je leert en het kunt ervaren in de praktijk. Met verschillende vakken ga je daarom op dagexcursie, je onderneemt dingen die passen bij de lesstof. Daarnaast volg je een Maatschappelijke Stage. Je leert in de praktijk hoe het is om jouw talent in te zetten voor een ander.

Bovenbouw

Wil je meer informatie over het vwo in de bovenbouw? Neem dan contact op met de afdelingsleider Bas van Rooij via SPHvanRooij@marnecollege.nl. Wil je in de bovenbouw instromen? Neem dan contact op met de decaan Petra Atsma via PAtsma@marnecollege.nl.

Meer weten? Neem een kijkje bij het Marne college tijdens het Open Huis

“De hele wereld is jouw werkgebied!”

Neem contact met ons op