Vmbo basis/kader

Vind jij het prettig om met je handen te werken? Dan zit je helemaal op je plek bij het vmbo BB of KB. Ons vmbo daagt je uit om jouw talent te ontdekken, te ontwikkelen en daarin grenzen te verleggen. In het eerste jaar maak je kennis met de praktijklessen die plaatsvinden in een praktijk-leer-situatie, die wij schoolbedrijf noemen.

Drie richtingen

In het 1e leerjaar maak je kennis met de drie richtingen tijdens de praktijklessen. Uitdagende praktijkopdrachten en boeiende theorielessen zorgen ervoor dat je kennis maakt met de verschillende mogelijkheden binnen de school. Na de 1e klas kun je kiezen welke van de drie richtingen jou het meeste aanspreekt. We zetten ze even voor je op een rijtje:

Techniek

Kun jij je een wereld zonder techniek voorstellen? Nee toch! Als je hart sneller gaat kloppen op het moment dat je knutselt met hout, met metaal, aan fietsen, brommers, auto’s en/of elektrische apparaten, dan is dít jouw richting.

Zorg & Welzijn

Help en verzorg je graag zieke mensen of ouderen die zich niet alleen kunnen redden? Of ga je helemaal voor persoonlijke en uiterlijke verzorging? Of ben je een ster in de keuken? Kies zorg en welzijn en je zit bij ons helemaal op je plek.

SDV (Sport, Dienstverlening en Veiligheid)

Wil je vooral in de sport of in de recreatie verder leren (en misschien wel werken) of wil je als je ouder bent in het leger, bij de beveiliging of bij de politie? Kies dan voor Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV).

Wat kun je met je diploma?

Een vmbo-opleiding duurt vier jaar. Met ons vmbo-diploma kun je instromen in het mbo (middelbaar beroepsonderwijs). Met het diploma van de basisberoepsgerichte leerweg kun je instromen in niveau 2 en met een diploma van de kaderberoeps­gerichte leerweg in niveau 3 of 4. Met de verschillende mbo-afdelingen werkt het Marne college aan afspraken over mogelijkheden om met de ervaring die je op het Marne college opdoet, toegelaten te worden tot een hoger instroomniveau en versnelde mbo-trajecten.

Bovenbouw

Wil je meer informatie over het vmbo in de bovenbouw? Neem dan contact op met de afdelingsleider Gerard Schotanus via GSSchotanus@marnecollege.nl. Wil je in de bovenbouw instromen? Neem dan contact op met de decaan Hedwich Sietzema via HNSietzema@marnecollege.nl.

Vergroot je wereld!

“Aanpakken, daar houden we van!”

Neem contact met ons op