Het Marne College steunt Team Wybe

Tijdens de actieweek van 30 mei t/m 3 juni heeft het Marne college geld ingezameld voor kankeronderzoek. Alle leerlingen en medewerkers gingen aan aan de slag om diverse sponsoracties uit te zetten, maar deden ze niet alleen.

Team Wybe inspireerde tot deze actieweek, de mensen van Team Wybe zetten zich al jaren in om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Vorig jaar fietsten zij op de bierfiets de Elfstedentocht, dit jaar op de waterfiets. Meer dan 200km afleggen op een waterfiets met een maximale snelheid van 5km per uur! Ja, dan kun je alle hulp gebruiken! Alle leerlingen van het Marne vormen samen één extra teamlid, oftewel de mascotte van Team Wybe!

Donderdag 2 juni organiseerde het Marne college de Marne Markt. Er werden workshops gegeven, activiteiten georganiseerd en spulletjes verkocht. Dit alles om maar zoveel mogelijk geld op te halen. Naast het Marne College deden ook de basisscholen De Bron, De Opbouw en De Sint Maartenschool mee met de actieweek. Bij de start van de tocht langs de Friese Elfsteden werd de cheque van € 12.000,00 aan Team Wybe overhandigd. Iedereen bedankt voor het meedoen!

Maarten van der Weijden
Samen met Team Wybe en de Bolswarder basisscholen doneren wij aan de Maarten van der Weijden Foundation. Deze Foundation probeert meer mensen kans op genezing te bieden door het financieren van wetenschappelijk onderzoek. Maarten zal ook zelf actief deelnemen aan deze tocht op de waterfiets. Daarnaast geeft hij voor de inwoners, leerlingen en medewerkers van de school lezingen.

Programma

 • 30 & 31 mei om 13:30 uur
  • Presentatie van Maarten van der Weijden voor de leerlingen van het Marne college.
   Thema: doorzettingsvermogen, passie en motivatie
 • 1 juni 19:30
  • Presentatie van Maarten van der Weijden voor de bewoners van regio Bolsward bij het Marne college. Inschrijven alleen via info@marnecollege.nl (vol=vol).
 • 2 juni 15:00
  • presentatie van Maarten van der Weijden voor medewerkers van het Marne college en alle basisscholen uit Bolsward.
 • 2 juni 14:00 – 20:00
  • Marne Markt
 • 3 juni 8:00
  • Start Elfstedentocht Team Wybe bij de Blauwpoortsbrug
Wenskaarten maken met de leerlingen van basisschool De Bron
Gesponsorde rondjes op de stormbaan bij de Sint Maartenschool

Team Wybe
Team Wybe is in 2014 opgericht door vrienden van Wybe Leenstra, overleden op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor. Ieder jaar zet de vriendenploeg zich middels acties in om geld op te halen voor kankeronderzoek. De ziekte komt te vaak voor en iedereen heeft wel een ‘’ Wybe ‘’ in zijn directe omgeving. Daarom is goed onderzoek belangrijk. Meer info is hier te vinden.

Doneren kan via de QR-code of via de donatieknop

“Welkom op het Marne college!”

Neem contact met ons op